انتخاب ماده مناسب برای لایه نشانی نمونههای میکروسکوپ الکترونی
انتخاب ماده مناسب برای لایه نشانی نمونهها، یکی از مراحل مهم در آمادهسازی نمونهها برای تصویربرداری با انواع میکروسکوپ الکترونی مانند SEM ،FESEM و TEM میباشد.
ولتاژ خود-بایاس DC در کندوپاش فرکانس رادیویی
ولتاژ خود-بایاس DC ایجاد شده در اسپاترینگ RF یا خوردگی نرخ برخورد یونهای پلاسما به سطح هدف را افزایش میدهد که فشار محفظه، توان RF و ترکیب گاز فرآیند موثرند.
تاثیر فشار محفظه بر لایهنشانی کربن
تاثیر فشار محفظه بر لایهنشانی کربن در سیستمهای خلاء بالا (High vacuum) یا پایین (Low vacuum) متفاوت است که در نتیجه آن بر ساختار لایه نهایی نیز اثر میگذارد.
چرا یک هدف کندوپاش باید صفحه پشتی داشته باشد؟
برخی از هدفهای اسپاترینگ برای بهبود انتقال حرارت از هدف به کاتد جهت لایهنشانی کندوپاشی پایدار و افزایش طول عمر هدف، نیاز به صفحه پشتی یا Backing Plate دارند.
حسگر کریستال کوارتز یا QCM چیست؟
سنسور کریستال کوارتز میکروبالانس (QCM)، پیزوالکتریک، با استفاده از تغییرات فرکانس تشدید قادر به تشخیص مولکولها و ضخامت لایههای نازک نشانده شده بر روی آنهاست.
لایه نشانی به روش تبخیر حرارتی | Thermal Evaporation Deposition
لایهنشانی به روش تبخیر حرارتی، به عنوان روش ساده، به طور گسترده در ایجاد لایههای نازک به منظور کاربرد در سلولهای خورشیدی و حسگرها مورد استفاده قرار میگیرد.
Mag Holder: نگهدارنده هدف جدید دستگاه DST2-TG
شرکت پوششهای نانوساختار برای دسترسی آسان به هدف اسپاترینگ و تسهیل تعویض هدف در داخل گلاوباکس، نگهدارنده هدف جدیدی را برای دستگاه DST2-TG، خود طراحی کرده است.
راهنمای ایمنی سیلندر گاز آزمایشگاهی
کارکنان آزمایشگاهی باید توجه نمایند تا دستورالعملهای ایمنی سیلندر گاز فشرده را برای تضمین حفاظت در برابر انفجار سیلندر و سایر موقعیتهای خطرناک رعایت کنند.
پلاسمای تخلیه الکتریکی تابان یا Glow Discharge چیست؟
پلاسمای تخلیه الکتریکی یک پلاسمای رنگی است که با عبور جریان الکتریکی از یک گاز یونیزه شده بین دو الکترود ایجاد میشود و کاربردهایی چون لایهنشانی کندوپاشی دارد.
لایهنشانی به روش اسپاترینگ پرتو یونی (IBS) چیست؟
لایه نشانی اسپاترینگ پرتو یونی (IBS) یکی از روشهای ایجاد لایههایی یکنواخت، چگال و با خلوص بالا، با استفاده از روش اسپاترینگ ماده هدف توسط یونهای پرانرژی است.
لایه نشانی اسپاترینگ | Sputtering Deposition Method
فرآیند اسپاترینگ، یک روش لایهنشانی است که در ایجاد لایههای نازک کاربرد گستردهای دارد و برای دستیابی به ویژگیهای موردنظر در زمینههای مختلف، پیشرفت کرده است.
آماده سازی نمونه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)
نمونههای میکروسکوپ الکترونی باید تحت انواع فرآیندهای آمادهسازی نمونه قرار گیرند تا وضوح تصویر افزایش یابد. یک نمونه ایدهآل SEM باید تمیز، خشک و رسانا باشد.
تلسکوپ جیمز وب: اولین تصاویر مادون قرمز از جهان ناشناخته
تلسکوپ جیمز وب ناسا اولین تصاویر تمام رنگی و دادههای طیفسنجی از کهکشانهای دور را منتشر کرد که امکان مشاهده جهان در لحظات نخستین را فراهم میآورد.
میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FE-SEM)
میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FE-SEM)، نسخه پیشرفته میکروسکوپ الکترونی روبشی است که تصویربرداری با وضوح بیشتر میکرو-نانو ساختارها را امکانپذیر میکند.
میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)
میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) یا Scanning Electron Microscope، از انواع میکروسکوپ الکترونی، روشی کارآمد و غیر مخرب برای تصویربرداری میکرو-نانو ساختارها است.
لایه نشانی با لیزر پالسی – Pulsed Laser Deposition
لایه نشانی با لیزر پالسی (PLD) یک روش لایهنشانی بخار فیزیکی خلاء بالاست که در آن با استفاده از یک لیزر بخشی از ماده هدف جدا و بر روی زیرلایه لایهنشانی میشود.
اثر فشار گاز محفظه بر نرخ لایه نشانی
اثر فشار گاز محفظه بر نرخ لایه نشانی از متغیرهای موثر بر عملکرد سیستمهای مگنترون اسپاترینگ است که بر کیفیت، خلوص لایه و انتقال اتمهای کندوپاش شده، اثر دارد.
تاریخچه میکروسکوپ الکترونی و اولین مخترع آن
میکروسکوپهای الکترونی کاربردهای زیادی در توسعه علم در قرن گذشته داشتهاند. از این رو مطالعه تاریخچه میکروسکوپ الکترونی و سیر پیشرفت آن بسیار حائز اهمیت است.