پلاسمای تخلیه الکتریکی تابان یا Glow Discharge چیست؟
پلاسمای تخلیه الکتریکی یک پلاسمای رنگی است که با عبور جریان الکتریکی از یک گاز یونیزه شده بین دو الکترود ایجاد میشود و کاربردهایی چون لایهنشانی کندوپاشی دارد.
لایهنشانی به روش اسپاترینگ پرتو یونی (IBS) چیست؟
لایه نشانی اسپاترینگ پرتو یونی (IBS) یکی از روشهای ایجاد لایههایی یکنواخت، چگال و با خلوص بالا، با استفاده از روش اسپاترینگ ماده هدف توسط یونهای پرانرژی است.
لایه نشانی اسپاترینگ | Sputtering Deposition Method
فرآیند اسپاترینگ، یک روش لایهنشانی است که در ایجاد لایههای نازک کاربرد گستردهای دارد و برای دستیابی به ویژگیهای موردنظر در زمینههای مختلف، پیشرفت کرده است.
آمادهسازی نمونه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)
نمونههای میکروسکوپ الکترونی باید تحت انواع فرآیندهای آمادهسازی نمونه قرار گیرند تا وضوح تصویر افزایش یابد. یک نمونه ایدهآل SEM باید تمیز، خشک و رسانا باشد.
تلسکوپ جیمز وب: اولین تصاویر مادون قرمز از جهان ناشناخته
تلسکوپ جیمز وب ناسا اولین تصاویر تمام رنگی و دادههای طیفسنجی از کهکشانهای دور را منتشر کرد که امکان مشاهده جهان در لحظات نخستین را فراهم میآورد.
میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FE-SEM)
میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FE-SEM)، نسخه پیشرفته میکروسکوپ الکترونی روبشی است که تصویربرداری با وضوح بیشتر میکرو-نانو ساختارها را امکانپذیر میکند.
میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)
میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) یا Scanning Electron Microscope، از انواع میکروسکوپ الکترونی، روشی کارآمد و غیر مخرب برای تصویربرداری میکرو-نانو ساختارها است.
لایه نشانی با لیزر پالسی – Pulsed Laser Deposition
لایه نشانی با لیزر پالسی (PLD) یک روش لایهنشانی بخار فیزیکی خلاء بالاست که در آن با استفاده از یک لیزر بخشی از ماده هدف جدا و بر روی زیرلایه لایهنشانی میشود.
اثر فشار گاز محفظه بر نرخ لایه نشانی
اثر فشار گاز محفظه بر نرخ لایه نشانی از متغیرهای موثر بر عملکرد سیستمهای مگنترون اسپاترینگ است که بر کیفیت، خلوص لایه و انتقال اتمهای کندوپاش شده، اثر دارد.
تاریخچه میکروسکوپ الکترونی و اولین مخترع آن
میکروسکوپهای الکترونی کاربردهای زیادی در توسعه علم در قرن گذشته داشتهاند. از این رو مطالعه تاریخچه میکروسکوپ الکترونی و سیر پیشرفت آن بسیار حائز اهمیت است.
پلاسما چیست؟ | فیزیک پلاسما و کاربردهای آن
پلاسما حالت چهارم و فراوانترین حالت ماده در جهان، مشابه سوپی از ذرات باردار با رسانش الکتریکی ذاتی، در ستارهها و سحابیها و حتی در لامپهای نئون نیز وجود دارد.
میکروسکوپ الکترونی | میکروسکوپ الکترونی چگونه کار میکند؟
میکروسکوپ الکترونی ،میکروسکوپی است که ازپرتوی الکترونهای شتابدار به عنوان منبع تابش استفاده میکند.تصویربرداری بااین روش تصاویر با وضوح بالاتولید میکند.
لایه نازک دی اکسید قلع در مگنترون اسپاترینگ غیرتعادلی
محققان هندی با بررسی اثر استفاده از مگنترون اسپاترینگ غیر تعادلی بر ویژگیهای لایه نازک دی اکسید قلع، موفق به بهبود ویژگیهای نوری، الکتریکی و ساختاری آن شدند.
اسپاترینگ فرکانس رادیویی (RF)
اسپاترینگ فرکانس رادیویی یا اسپاترینگ RF، از انواع اسپاترینگ و روشی متداول برای لایه نشانی هدفهای نارسانای الکتریکی، با قابلیت کنترل بیشتر نرخ لایه نشانی است.
مگنترون اسپاترینگ تعادلی و غیرتعادلی
تفاوتها در طراحی مگنترون اسپاترینگ تعادلی و غیرتعادلی ناچیزست اما تفاوت کاراییشان قابل توجه میباشد و در مگنترون تعادلی قطبهای آهنرباها دارای قدرت یکسانیاند.
مگنترون کاتدهای غیرتعادلی
مگنترون کاتدهای غیرتعادلی و تعادلی در سیستمهای اسپاترینگ دارای مزایا و معایبی هستند که در مطلب “مگنترون اسپاترینگ تعادلی و غیرتعادلی” بیان شدهاند.
اثر فشار محفظه بر اندازه دانهبندی لایه نازک در اسپاترینگ
به منظور کاهش ذرات هوا در محفظه لایهنشانی و تشکیل لایهای تمیز، لایههای نازک در یک محفظه خلاء با فشاری کمتر از فشار هوای اتمسفر تهیه میشوند.
Outgassing چیست؟ | پدیده Outgassing
یکی از مهمترین منابع ورود گاز به محفظه خلاء در سیستمهای خلاء بالا، گازهایی است که از سطوح اجسام موجود در محفظه خلاء دفع میشود که همان Outgassing نامیده میشود.